Huis Beaucarne - verzamelen in de 18de en 19de eeuw

Huis Beaucarne - verzamelen in de 18de en 19de eeuw

Rondleiding
Huis Beaucarne VZW

Gedurende de 18de en 19de eeuw groeit de interesse voor de natuur zienderogen. Grote natuurwetenschappelijke collecties worden op dat moment bijeen gezameld uit alle werelddelen, verzamelingen van schelpen, insecten, opgezette dieren, maar ook planten en zaden, herbaria of andere "wonderen" uit de natuur. In die periode stelde de familie Beaucarne ook een indrukwekkend curiositeitenkabinet of "Wünderkammer" samen, met hun vele vondsten van o.m. verre reizen. Duik tijdens Erfgoeddag 2023 mee in deze fascinerende periode van de geschiedenis en laat je tijdens een rondgeleid bezoek aan de tuin en exotische druivenserre verrassen door de vele anekdotes en fascinerende verhalen uit de tijd van de 19de-eeuwse Beaucarne-ontdekkingsreizigers.

Let wel: tijdens Erfgoeddag is er enkel een (gratis) bezoek mogelijk aan tuin en druivenserre. Het curiositeitenkabinet kan op iedere dag van het jaar bezocht worden tijdens een rondgeleid bezoek aan de woning.

Waar
Huis Beaucarne
Beaucarnestraat 9
9700
Oudenaarde
Wanneer
23/04/2023 - 10:00 t/m 18:00
Reservering
Reserveren kan vanaf: 
vr, 13/01/2023 - 15:00
Reserveren kan tot: 
zo, 23/04/2023 - 09:45
Aantal plaatsen: 
8 x 40
E-mailadres reserveren: 
Telefoon/gsm reserveren: 
0476307736
Contact
Bereikbaar

Dienstregeling NMBS  Dienstregeling De Lijn  Blue Bike

Toegankelijkheid
Toegankelijkheid: gedeeltelijk
Toegankelijkheid doelgroep: 
Personen met ASS (Autisme), Personen met een auditieve beperking of handicap, Personen met een fysieke beperking, Personen met een psychische beperking, Personen met een verstandelijke beperking, Personen met een visuele beperking of handicap, Voor iedereen
Minder-mobiele bezoekers: Het monument is eenvoudigweg betreedbaar (zonder drempel). De tuin en historische druivenserre zijn grotendeels toegankelijk via verharde tuinpaden.
Meer info
Deze activiteit zet beestjes binnen de cultureel erfgoedzorg in de kijker.
Kinderen
Geschikt voor kinderen: 
5-18 jaar