Kiezen

De etalage uit het campagnebeeld verbeeldt op een symbolische manier de kleine en grote keuzes die we elke dag opnieuw maken. Vaak al vanaf het moment dat we wakker worden stellen we ons de vraag: wat zal ik vandaag aantrekken? Maar het beeld is ook representatief voor de keuzes die erfgoedinstellingen elke dag moeten maken: welke objecten houden we bij en waarom? Welke objecten kiezen we uit om te tonen in een nieuwe tentoonstelling? Zijn de keuzes die we vroeger maakten vandaag nog te verantwoorden? En welke beslissingen brengt het digitale tijdperk?  
 
Op al die vragen probeert Erfgoeddag dit jaar een antwoord te bieden. Elke deelnemende erfgoedinstelling of -organisatie gaat op geheel eigen wijze met het thema aan de slag. Samen maken ze van Erfgoeddag dé hoogdag voor al wie met cultureel erfgoed begaan is. Dat bewijzen de duizenden bezoekers die elk jaar deelnemen aan de honderden gratis activiteiten. 
 
 
Ben je benieuwd wat het thema Kiezen allemaal inhoudt? Lees dan onze inspiratiebrochure of surf naar de sectorsite van Erfgoeddag. Je leest hier blogberichten, tips en filmpjes die verband houden met het thema Kiezen.