Erfgoedweken voor scholen

Ben je leerkracht lager of secundair onderwijs?

Van maandag 15 tot vrijdag 26 april zet de volledige cultureel-erfgoedsector zijn beste beentje voor om jou en je leerlingen warm te maken voor erfgoed. Musea, archieven en vrijwilligersorganisaties ontwikkelen vippakketten, sturen Erfgoedklasbakken naar jouw school of ontsluiten digitale lespakketten op Erfgoedwijs.be. Benieuwd? 

Boek een Erfgoedklasbak in je les

Een medewerker van een museum, archief, erfgoedbibliotheek, erfgoedcel of -vereniging neemt het als Erfgoedklasbak een lesuur van je over. Een win-win voor iedereen: je leerlingen krijgen een rijke input uit onverwachte hoek en ook jij als leerkracht leert bij over het aangereikte thema. 

Ontdek het aanbod op Cultuurkuur.be

Boek een vipactiviteit op locatie

“Zo’n kans krijgen we nooit meer, dus we doen mee!” Vanuit dat uitgangspunt ontwikkelden we een uniek aanbod voor je klas. Trek er met je klas (gratis) op uit en laat jullie als vips verwennen op een erfgoedlocatie naar keuze uit het aanbod, tijdens een unieke workshop of rondleiding achter de schermen. 

Ontdek het aanbod op Cultuurkuur.be

Zelf aan de slag met lesmateriaal

Erfgoedwijs.be is dé plek waar alle erfgoededucatieve materialen gebundeld worden. Je kan er talloze educatieve materialen en pakketten downloaden die door erfgoedwerkers speciaal voor jou en je klas ontwikkeld zijn. Erfgoedwijs.be is een deelsite van Klascement. 

Bekijk de lespakketten op Erfgoedwijs.be

Ook op Het Archief voor Onderwijs

FARO verkende het aanbod van erfgoedgerelateerd materiaal op Het Archief voor Onderwijs en verzamelde zeven collecties die linken leggen naar schoolerfgoed, STEM, Nederlands, burgerschap, historie en erfgoed in de buurt. 

Bekijk de bundel voor lager onderwijs
Bekijk de bundel voor secundair onderwijs

Ook de erfgoedmicrobe te pakken? 

Wil je graag meer ontdekken over wat er leeft in het erfgoedveld? We stelden een handig overzicht samen dat enkele interessante initiatieven voor leerkrachten samenbrengt. 

Lees verder

Ook voor jouw klas relevant!

De erfgoedsector zette in 2022 en 2023 zijn schouders onder de eerste edities van de Erfgoedweek voor scholen. Dit jaar herhalen we dat graag. Waarom? Omdat het duidelijk was: erfgoedwerkers en leerkrachten leren elkaar graag beter kennen, en deze formule werkt daarbij heel goed. 

Ontdek hier meer over de vorige editie