Kleine verhalen van de Groote Oorlog

Kleine verhalen van de Groote Oorlog

Wandeling
vaderlandslievende vereniging Brigade Piron 2.0 - Nete en Aa -
Kempens Karakter, dienst Toerisme van Herentals

Deze wandeling van 5 km loopt over de Kempische Heuvelrug en de vallei van de Kleine Nete en kan men onder begeleiding van een gids in groep of individueel in eigen tempo afleggen met de smartphone via de ErfgoedApp. Op  verschillende plaatsen van het wandeltraject waaraan een bijzondere cultuur-historisch erfgoed betekenis is verbonden, wordt een verhaal verteld  over gebeurtenissen die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog in Herentals hebben afgespeeld. Kleine verhalen over situaties die 110 jaar geleden in 1914 bij het begin van de Groote Oorlog hebben plaatsgevonden, toen vele vaders of zonen het gezin moesten verlaten om ver weg van thuis ons land te gaan verdedigen tegen de inval van de Duitse legers. Langs het parcours van de wandeling moet men ook aan de hand van foto's een 20-tal vragen oplossen. Onderweg kan men de tentoonstelling in de kapel van Onze-Lieve-Vrouw in 't Zand bezoeken en halverwege de wandeling is er voor de kinderen een speeltuin voorzien. 

Waar
Parkeerplaats Kruisberg
Wijngaard 2
2200
Herentals
start van de wandeling is aan de parkeerplaats van Kruisberg (Wijngaard 2 te Herentals) aan het begin van de kruisweg op de Kempense Heuvelrug. De start locatie wordt aangegeven op de ErfgoedApp als beginpunt 1 of via de QR-code die is aangebracht naast het paaltje van het wandelroute netwerk met het nummer 8.
Wanneer
21/04/2024 - 10:00 t/m 17:00
Contact
0499/706867, ludotorfs@telenet.be
Bereikbaar

Dienstregeling NMBS  Dienstregeling De Lijn  Blue Bike

Toegankelijkheid
Toegankelijkheid: gedeeltelijk
wegens het oneffen en zanderig parcours is de wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Gesloten stapschoenen aanbevolen.
Meer info
Deze activiteit wordt het presentatiemoment van een samenwerking tussen de erfgoed- en onderwijssector.
De ErfgoedApp biedt extra info bij de activiteit.