Partners

partners.png

Talloze organisaties dragen bij tot het succes van Erfgoeddag. Niet in de laatste plaats de lokale en regionale Erfgoeddagcoördinatoren, zonder wier inzet Erfgoeddag niet zou zijn wat het vandaag is. Een breed gedragen evenement, dat jaarlijks duizenden mensen van alle leeftijden op de been brengt. Ook heel wat partners buiten de erfgoedsector dragen bij tot het welslagen en succes van het evenement. Ze spelen immers een cruciale rol in de ondersteuning van communicatie, promotie en de realisatie van onze (gedeelde) missie om het cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel opvallend onder de aandacht te brengen. 

Zo zijn de openbare omroep VRT en UiTinVlaanderen.be al jaren gewaardeerde communicatiepartners, net als 1700, Combell, Gezinsbond en Natuurpunt. Dit jaar komt er versterking dankzij De Zondag en Riebedebie. Ook de Gezinsbond en Natuurpunt zijn weer van de partij. Dankzij partners als De Lijn en Blue-bike hebben bezoekers op de dag zelf gemakkelijk toegang tot alle erfgoedlocaties.

Een thema als ‘Thuis’ vraagt ook om partnerschappen met een inhoudelijke link. We zochten en vonden sterke partners in Ray & Jules en Robi. Ray & Jules biedt op enkele locaties tijdens Erfgoeddag eerlijke, CO2-vrije koffie aan, doordat ze fairtradebonen met zonne-energie branden. Robi op diens beurt maakt ons dan weer bewust van het belang én gemak van kraantjeswater: het duurzame en betaalbare alternatief voor flessenwater, dat gewoon uit je kraan komt.