Doe mee en win!

 

Win duotickets voor Train World

Van oude stoomlocomotieven over koninklijke rijtuigen tot een hypermoderne hogesnelheidstrein: Train World neemt je mee naar de treinen van gisteren, vandaag en morgen. Tijdens de tijdelijke expo Animalia spot je tussen de treinen ook levensechte olifanten, giraffen en andere dieren: de tentoonstelling doet je stilstaan bij de klimaatcrisis en het belang van de biodiversiteit. Op Erfgoeddag valt er bovendien extra veel te beleven in Train World. Leer alles over de spoorlijn naar de paardenrenbaan van Leopold II en hoe belangrijk insecten zijn voor een gezonde planeet - als ze tenminste de museumcollectie niet kapot knabbelen ... 

UiTinVlaanderen en Erfgoeddag geven tien duotickets weg voor Train World, samen met een bon van vijf euro voor de museumshop (bij een aankoop vanaf 50 euro). Meedoen met de wedstrijd kan tot en met donderdag 27 april, de winnaars worden verwittigd via e-mail. 

Interesse? Op de website van UiTinVlaanderen kan je deelnemen aan de wedstrijd.
 

Ontvang een gratis jaarabonnement bij Blue-bike

Erfgoeddag mag jou een gratis jaarabonnement bij Blue-bike aanbieden. Dat doe je door een account aan te maken op de Blue-bikewebsite, en daar de promocode ‘Erfgoeddag2023’ in te geven.

Wees er snel bij, dit aanbod is geldig voor de eerste 70 personen. Je kan intekenen t.e.m. 28 april 2023. Benieuwd waar je met je Blue-bikefiets zoal naartoe kan? We stippelden speciaal voor jou enkele routes uit die je vlot kan volgen vanuit een Blue-bike-uitleenpunt. Je ontdekt de routes binnenkort op Erfgoeddag.be

>> De code geeft recht op 1 jaar gratis lidmaatschap t.w.v. 12 euro. Enkel de ritkosten zullen aangerekend worden. Afhankelijk van de locatie is dat € 1,50 of € 3,50 voor de eerste 24 uur. Na dat eerste jaar krijg je van Blue-Bike een mail dat jouw abonnement verlengd zal worden aan 12 euro per jaar. Uitschrijven is dan uiteraard mogelijk. Met 1 lidmaatschap kan je 2 fietsen tegelijk ontlenen.  Meer info over lidmaatschappen vind je op de Blue-bikewebsite.
 

Wedstrijd voor leerkrachten: boek een Erfgoedklasbak en win een bordspel

Nodigt u tijdens Erfgoedweek een Erfgoedklasbak uit die een lesuur overneemt met een boeiend en gepassioneerd erfgoedverhaal? Of trekt u eropuit met de klas voor een vipactiviteit? Boek dan snel deze gratis activiteit en maak kans op het bordspel This is not a game. Met dit spel kunt u met uw klas op een speelse manier werken rond migratieverhalen van vroeger en nu. Meer info over dit spel  

Interesse? Spreek met de organisator concreet af op welke dag uw klas deelneemt aan de Erfgoedweek. Bezorg FARO dan een screenshot van de bevestiging en wie weet wint u het bordspel This is not a game. We mogen maar liefst twintig bordspelen uitdelen: tien Nederlandstalige, vijf Franse en vijf Engelse versies. Ook in de les vreemde talen kunt u dus met het spel aan de slag! Mail de bevestiging naar info@erfgoeddag.be.

 

Win duotickets voor Whale Nation (afgesloten)

Tom Waes zal te horen zijn als verteller in de Vlaamse versie van de natuurfilm Whale Nation van Jean-Albert Lièvre. De film nodigt jou uit om de wereld van de oceanen te ontdekken door de ogen van de walvissen. Whale Nation komt vanaf 14 juni in de bioscoop. Zin om als eerste de film te ontdekken? Erfgoeddag mag 20 duotickets uitdelen. Daarmee kan je de film in een cinemazaal in jouw buurt gaan bekijken. 

Interesse? Laat ons dan weten welke acteur de film insprak in de oorspronkelijke Franse versie. Deelnemen kan via dit formulier.

>> Op zoek naar een tip? Die vind je hier. Deelnemen kon tot en met maandag 24 april. De winnaars worden in de week van 24 april per e-mail gecontacteerd. De selectie gebeurt op basis van correcte antwoorden en een online random picker tool.