Doe mee en win!

Deel je mening en win een prijs uit onze prijzenpot!

Wil je kans maken op een Museumpas, koffiepakket van Ray & Jules, Robi waterfilterMoishe-striponline Lumière-filmcodefilmvoorstelling Tokyo Story in Cartoons Antwerpen of een van de andere prijzen die we verloten onder de deelnemers van deze vragenlijsten? Vul dan na je bezoek onze vragenlijst in: zo kan je nog wat nagenieten én kunnen wij de volgende editie nog beter maken. 

Hoe ervaarde je zelf de Erfgoeddag of Erfgoedweken?

Evaluatie is belangrijk. Laat je ons weten wat je vond van deze editie van Erfgoeddag of Erfgoedweken? Zo kunnen we het evenement grondig evalueren. Invullen kan tot en met 12 mei.

Hoe ervaarden leerkrachten en Erfgoedklasbakken het initiatief?

De samenwerking met het onderwijs blijft nog nieuw. En ook bezoekers veranderen. Daarom willen we je graag vragen om onderstaande enquêtes mee te verspreiden. Invullen kan tot en met 12 mei.

 

Win een Museumpas

Zes keer thuiskomen op Erfgoeddag voor UitinVlaanderen: wat maakt van een huis een echte thuis? UitinVlaanderen tipt zes boeiende activiteiten − over pantoffels, glasramen en de pruikentijd.

Maak van meer dan 235 andere musea ook jouw thuis met de Museumpas. Bezoek een jaar lang meer dan 235 Belgische musea. Interesse? Op de website van UiTinVlaanderen kan je deelnemen aan de wedstrijd.

53186392321_73c67748fd_c.jpg

 

Je water smaakt nergens beter dan thuis

Robi is dit jaar trotse partner van Erfgoeddag, en dat is niet toevallig! Wat je huis tot een echte thuis maakt is namelijk hoe je er − door je eigen accenten te leggen − een plek van maakt waar je rust vindt, waar je vrienden ontvangt, waar je lief en leed deelt. En hoe je het inricht naar je eigen smaak. Welke meubels kies je? In welke kleur verf je de muren? Welke koffie drink je? Jij kiest! En met Robi voegen we daar graag een belangrijke keuze aan toe: bepaal zelf de smaak van je kraanwater. Zo smaakt je water nergens beter dan thuis! Bovendien moet je dankzij Robi nooit meer naar buiten om flessenwater te kopen. Minder gedoe, meer thuis! 

Robi is een makkelijk te installeren waterfilter die zorgt voor heerlijk gefilterd water uit je kraan. De Robi Capsule filtert smaakverstoorders zoals kalk of chloor uit je kraantjeswater en tovert het om tot heerlijk gefilterd water.

Exclusief voor Erfgoeddag

Je krijgt 15% korting bij aankoop van een Robi Starterkit (Robi Knop, Robi Box en Robi Capsule), en 5% korting op extra capsules. Deze actie loopt van 2 april 2024 tot en met 30 april 2024. Wees er dus snel bij! Je leest er alles over op robiwater.be/erfgoeddag.

erfgoeddagfacebook_basis.png

 

Wat is jouw koffiemoment van de dag?

's Morgens in de stilte voor de chaos van de dag? Of samen met goed gezelschap? De beste koffie om van dat moment te genieten is Ray & Jules, dit jaar partner van Erfgoeddag. Ray ‘zonnestraal’ en Jules 'Joule ', de eenheid van energie. Ray & Jules is een positief duo met een droom: samen met jou, koffiekopje na kopje, de CO2-uitstoot terugdringen en de inspraak van producenten in de koffieketen verhogen. Dat doen ze door te inspireren met een kraakverse slow roast op zonne-energie en sterke samenwerking met lokale producenten. Bovendien delen ze de technologie van die 'zonnebrander' met andere branderijen, en vermenigvuldigen ze zo hun impact.

Op deze vijf locaties geniet je op Erfgoeddag van gratis Ray & Jules-koffie:

  • IZEGEM: Eperon d'Or met Pantoffelhelden en Thuis in Eperon d'Or
  • GEEL: Gasthuismuseum met Welkom in het GasTHUISmuseum! en De Geelse Gezinsverpleging - Thuis tussen de mensen en in de wereld
  • GENT: Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieterskerk met Onder de kerktoren, een koepel, een thuis en Sint-Jacobskerk met Thuiskomen in de Sint-Jacobskerk
  • NINOVE: Stadhuis met Koffie, thee en thuisOveral thuisThuis in ambachtenThuis op straat en Zonnetjes in huis: creaworkshop voor kinderen 

20% korting

Dankzij Erfgoeddag profiteer je van 20% korting op en gratis levering van de (h)eerlijke koffies van Ray & Jules. Klik hier

 

ray-jules-koffie-koffiepakket-erfgoeddag-gratis-levering.png

Ontvang een gratis jaarabonnement bij Blue-bike

Blue-bike maakt steden en gemeenten vlotter bereikbaar door het ter beschikking stellen van deelfietsen. Die vormen een perfecte aanvulling op het openbaar vervoer en zorgen ervoor dat je vlot op je bestemming geraakt. Je vindt de Blue-bikefietsen terug aan meer dan 125 trein-, tram- en busstations verspreid over heel België. 

Erfgoeddag mag jou een gratis jaarabonnement bij Blue-bike aanbieden. Dat doe je door een account aan te maken op de Blue-bikewebsite, en daar de promocode ‘Erfgoeddag2024’ in te geven. Wees er snel bij, dit aanbod is geldig voor de eerste 100 personen. Je kan intekenen t.e.m. 21 april 2024. 

  • De code geeft recht op 1 jaar gratis lidmaatschap t.w.v. 12 euro. Met een lidmaatschap kan je overal in België een Blue-bike ontlenen. Afhankelijk van de locatie is dat € 2,50 of € 3,50 voor de eerste 24 uur. 
  • Na dat eerste jaar krijg je van Blue-bike een mail dat jouw abonnement verlengd zal worden aan 12 euro per jaar. Uitschrijven is dan uiteraard mogelijk.
  • Met 1 lidmaatschap kan je 2 fietsen tegelijk ontlenen.
  • Meer info over lidmaatschappen vind je op de Blue-bikewebsite.

blue-bike_kobe-wens-5.png