Wedstrijd

5 duotickets voor Rinus Van de Velde: Inner Travels 

Elke twee jaar brengt EUROPALIA een veelzijdig artistiek programma rond een land of een thema. Dit jaar staat met TRAINS & TRACKS het treinerfgoed van ons land in de kijker. De afgelopen maanden werden er tientallen artistieke en socioculturele projecten opgezet traditie en artistiek experiment combineren.  Nieuwe creaties en kunstenaarsresidenties krijgen een centrale plek in een programma met een unieke wisselwerking tussen erfgoed en kunst. Het festival nodigt ook uit tot imaginaire reizen, zoals met de tentoonstelling Rinus Van de Velde: Inner Travels, een visuele ontdekkingstocht doorheen het universum van de kunstenaar.  We mogen 5 duotickets uitdelen voor deze bejubelde tentoonstelling van Rinus Van de Velde in BOZAR Brussel. Meer info

Doe mee en win! (afgelopen)

EUROPALIA viert dit jaar heel wat verjaardagen rond treinen. Hoe lang bestaat de treinverbinding tussen Brussel en Parijs al? Laat het ons weten via dit formulier. Hulp nodig? Hier vind je een tip.

Deelnemen kan t.e.m. zondag 24 april 2022. Uit alle correcte inzendingen kiezen we 5 winnaars via een online random picker tool. De winnaars ontvangen een duoticket voor de tentoonstelling, mogen een bericht in hun mailbox verwachten in de week na Erfgoeddag en kunnen de tentoonstelling bezoeken t.e.m. 15 mei 2022.

25 duotickets voor THE DUKE 

In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden - een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde. Meer info

Doe mee en win! (afgelopen)

Wie is de regisseur van de film THE DUKE? Laat het ons weten via dit formulier. Deelnemen kan t.e.m. zondag 24 april 2022. Uit alle correcte inzendingen kiezen we 25 winnaars via een online random picker tool. De winnaars ontvangen een duoticket voor THE DUKE en mogen een bericht in hun mailbox verwachten in de week na Erfgoeddag.

Ontvang een gratis jaarabonnement bij Blue-bike 

Trapte jij als student ook elke ochtend en avond stevig door op de fiets, onderweg naar school en terug? Erfgoeddag mag dit jaar een gratis jaarabonnement bij Blue-bike aanbieden aan iedereen die tussen 24 en 29 april de fiets neemt. Dat doe je door een account aan te maken op de Blue-bikewebsite, en daar de promocode ‘Erfgoeddag2022’ in te geven. Wees er snel bij, dit aanbod is geldig voor de eerste 70 personen. Je kan intekenen t.e.m. 29 april 2022. 

De code geeft recht op 1 jaar gratis lidmaatschap t.w.v. 12 euro. Na dat eerste jaar krijg je van Blue-Bike een mail dat jouw abonnement verlengd zal worden aan 12 euro per jaar. Uitschrijven is dan uiteraard mogelijk. Met 1 lidmaatschap kan je 2 fietsen tegelijk ontlenen. 

Benieuwd waar je met je Blue-bikefiets zoal naartoe kan? We stippelden speciaal voor jou enkele routes uit die je vlot kan volgen vanuit een Blue-bike-uitleenpunt. Die ontdek je hier.
 

Win tickets voor ZOO Antwerpen

En ontdek de rijke geschiedenis van de dierentuin tijdens een boeiende erfgoedwandeling.

Het verhaal van de ZOO

Een dagje naar de ZOO is altijd leuk, maar wat weet jij over de rijke geschiedenis van de Antwerpse dierentuin? Je leert er alles over met ZOO Heritage, een bijzondere erfgoedwandeling. Laat je meenemen langs de geheimen van de imposante architectuur en onderdompelen in decennia vol verhalen over exotische dieren en inspirerende kunst. Met acteur Jenne Decleir in je oren ontdek je niet alleen de dieren in het park, maar ook heel wat weetjes over de best bewaarde dierentuin uit de 19e eeuw.

De wandeling wordt gelanceerd op Erfgoeddag, op zondag 24 april: daarna kan je ze nog een week gratis volgen. Nadien kunnen enkel abonnees van de ZOO de wandeling nog beluisteren.

Doe mee en win! (afgelopen)

Samen met UiTinVlaanderen geven we 20 duotickets weg voor ZOO Antwerpen. Zin om deel te nemen? Dat kan hier!
Deelnemen kan t.e.m. zondag 24 april 2022. De winnaars mogen een bericht in hun mailbox verwachten in de week na Erfgoeddag.

 

 

 

 

 

Foto okapi: Ⓒ ZOO Antwerpen
Foto België: Ⓒ Cultureel Erfgoed Annuntiaten Heverlee
Foto werk Rinus Van de Velde: Ⓒ Tim Van Laere Gallery