Bereikbaarheid

Vanuit Erfgoeddag stimuleren we graag het gebruik van openbaar vervoer. Benieuwd of een locatie vlot bereikbaar is via trein, tram of bus? Zoek dan naar het logo's van NMBS of De Lijn bij de fiches van de activiteiten op Erfgoeddag.be. Die geven aan of een activiteit bereikbaar is met het openbaar vervoer. Stap op trein, tram, bus of fiets en trek er op zondag 24 april gezellig op uit!

Gratis jaarabonnement Blue-Bike

Blue-bike maakt steden en gemeenten vlotter bereikbaar door het ter beschikking stellen van deelfietsen. Die vormen een perfecte aanvulling op het openbaar vervoer en zorgen ervoor dat je vlot op je bestemming geraakt. Je vindt de Blue-bikefietsen terug aan meer dan 100 trein-, tram- en busstations verspreid over heel België. 

Erfgoeddag mag dit jaar een gratis jaarabonnement bij Blue-bike aanbieden aan iedereen die tussen 24 en 29 april de fiets neemt. Dat doe je door een account aan te maken op de Blue-bikewebsite, en daar de promocode ‘Erfgoeddag2022’ in te geven. Wees er snel bij, dit aanbod is geldig voor de eerste 70 personen. Je kan intekenen t.e.m. 29 april 2022. 

De code geeft recht op 1 jaar gratis lidmaatschap t.w.v. 12 euro. Na dat eerste jaar krijg je van BLue-Bike een mail dat jouw abonnement verlengd zal worden aan 12 euro per jaar. Uitschrijven is dan uiteraard mogelijk. Met 1 lidmaatschap kan je 2 fietsen tegelijk ontlenen. 

Routeplanner De Lijn

Met de routeplanner van De Lijn bereken je eenvoudig welke route met bus of tram je best neemt. Dankzij de vernieuwde realtime-info weet je meteen ook wanneer je bus of tram aan de halte zal stoppen. 

NMBS-Weekendbiljet

Met een NMBS-Weekendbiljet kan je tijdens het weekend voordelig sporen. Met het biljet geniet je een korting van 50% op je heen-en-terugreis in 1e of 2e klas. Je bepaalt zelf de dag van de heenreis (op vrijdag vanaf 19 uur, op zaterdag of op zondag) en kiest wanneer je terugreist (op vrijdagavond, op zaterdag of op zondag tijdens hetzelfde weekend). Je koopt je biljet via de NMBS app, online op nmbs.be, aan de automaten of gewoon aan de loketten in het station.