Bereikbaarheid

Met behulp van welk vervoersmiddel trek jij er op zondag 21 april op uit? Of je nu de fiets, bus, tram of trein gebruikt: Erfgoeddag moedigt je aan om het openbaar vervoer te gebruiken. Benieuwd of een locatie vlot bereikbaar is met de trein, tram of bus? Zoek dan naar de logo's van NMBS of De Lijn bij de fiches van de activiteiten op Erfgoeddag.be. Die geven aan of een activiteit bereikbaar is met het openbaar vervoer. 


Routeplanner De Lijn

Met de routeplanner van De Lijn bereken je eenvoudig welke route met bus of tram je best neemt. Dankzij de realtime-info weet je meteen ook wanneer je bus of tram aan de halte zal stoppen. 


NMBS-Weekendbiljet

Met een NMBS-Weekendbiljet kan je tijdens het weekend voordelig sporen. Met het biljet geniet je een korting van 50% op je heen-en-terugreis in 1e of 2e klas. Je bepaalt zelf de dag van de heenreis (op vrijdag vanaf 19 uur, op zaterdag of op zondag) en kiest wanneer je terugreist, op vrijdagavond, op zaterdag of op zondag tijdens hetzelfde weekend. Je koopt je biljet via de NMBS app, online op nmbs.be, aan de automaten of gewoon aan de loketten in het station. 


Gratis jaarabonnement Blue-bike

Blue-bike maakt steden en gemeenten vlotter bereikbaar door het ter beschikking stellen van deelfietsen. Die vormen een perfecte aanvulling op het openbaar vervoer en zorgen ervoor dat je vlot op je bestemming geraakt. Je vindt de Blue-bikefietsen terug aan meer dan 125 trein-, tram- en busstations verspreid over heel België. 

Erfgoeddag mag jou een gratis jaarabonnement bij Blue-bike aanbieden. Dat doe je door een account aan te maken op de Blue-bikewebsite, en daar de promocode ‘Erfgoeddag2024’ in te geven. Wees er snel bij, dit aanbod is geldig voor de eerste 100 personen. Je kan intekenen t.e.m. 21 april 2024. 

  • De code geeft recht op 1 jaar gratis lidmaatschap t.w.v. 12 euro. Met een lidmaatschap kan je overal in België een Blue-bike ontlenen. Afhankelijk van de locatie is dat € 2,50 of € 3,50 voor de eerste 24 uur. 
  • Na dat eerste jaar krijg je van Blue-bike een mail dat jouw abonnement verlengd zal worden aan 12 euro per jaar. Uitschrijven is dan uiteraard mogelijk.
  • Met 1 lidmaatschap kan je 2 fietsen tegelijk ontlenen.
  • Meer info over lidmaatschappen vind je op de Blue-bikewebsite.

Benieuwd waar je met je Blue-bikefiets zoal naartoe kan? We stippelden speciaal voor jou enkele routes uit die je vlot kan volgen vanuit een Blue-bike-uitleenpunt. Je ontdekt de routes binnenkort op Erfgoeddag.be.