Onder/dak: Thuisverhalen in het Waasland

Onder/dak: Thuisverhalen in het Waasland

Presentatie
Erfgoedcel Waasland
Cultuurtuin WAAS, Avansa Waas-en-Dender, lokaal bestuur Temse, Op Stoapel vzw, Stad Lokeren, Ontmoetingshuis De Moazoart en Stadsarchief Sint-Niklaas.

Onder/dak nodigt je uit om stil te staan bij de kleine handelingen en grote rituelen die van een plek een thuis maken. Hebben je schoenen en sleutels een vaste plek? Zeg je als je thuis komt iets tegen de kat of steek je een kaarsje aan? In Temse, Lokeren en Sint-Niklaas laten we zien hoe enkele mensen die hier recent kwamen wonen zich thuis voelen. Elk met een eigen verhaal, tonen ze ‘selfie-gewijs’ hoe ze zich, met kleine gebaren en dagelijkse gebruiken, een kamer, appartement of huis … eigen hebben gemaakt. Er is ook plaats voor jouw verhaal. We willen weten hoe jij van je huis een thuis maakt.

Een organisatie van de Erfgoedcel Waasland, Cultuurtuin WAAS en Avansa Waas-en-Dender. Met de medewerking van lokaal bestuur Temse, Op Stoapel vzw, Stad Lokeren, Ontmoetingshuis De Moazoart en Stadsarchief Sint-Niklaas.

 

Waar
Stadsarchief Sint-Niklaas
Grote Markt 1
9100
Sint-Niklaas
Het Stadsarchief Sint-Niklaas bevindt zich op de eerste verdieping van de nieuwe vleugel van het stadhuis (kant Parkstraat).
Wanneer
21/04/2024 - 10:00 t/m 18:00
Contact
Bereikbaar

Dienstregeling NMBS  Dienstregeling De Lijn  Blue Bike

Toegankelijkheid
Toegankelijkheid: geheel