Op verkenning ‘Thuis in de Cité’

Inloophuis

Op verkenning ‘Thuis in de Cité’

Wandeling
Stad Beringen / SAAMO
Toerisme Beringen, SAAMO, Acli La Baracca, Citévolk spreekt

Wie Beringen zegt, zegt steenkoolmijn. 'Thuis in de Cité' is een wandeling in de buurt van Beringen-Mijn. Langs kronkelende straten en groene pleintjes ontdek je via de ErfgoedApp de best bewaarde geheimen. Zowel het heden als verleden bieden de wijk onnoemelijk veel troeven. Er wordt ingezoomd op diverse verhalen, gelinkt aan plaatsen die het thema 'thuis' ademen. Verwacht je aan drie uitgangspunten doorheen verschillende stoppunten: 'Thuis in de cité'; 'Thuis in huis' en 'Thuis in een vereniging, buurthuis of inloophuis'.

De wandeling is ongeveer 5 km en voor een deel gebaseerd op de bestaande wandeling van toerisme Beringen 'De blauwe route'. Je kiest zelf wanneer en vanuit welk punt je wilt starten. Scan de QR-codes bij elk stoppunt en ontdek het unieke verhaal en meer informatie over het leven in de mijncité. Een prikkelende manier om deze mijnomgeving met zijn specifieke woonvormen en inwoners te leren kennen. 

Waar
Inloophuis
Alfred Habetslaan 17
3581
Beringen-Mijn
Parking aanwezig
Wanneer
21/04/2024 - 10:00 t/m 18:00
Contact
Bereikbaar

Dienstregeling NMBS  Dienstregeling De Lijn  Blue Bike

Toegankelijkheid
Toegankelijkheid: geheel
Toegankelijkheid doelgroep: 
Voor iedereen
Voor toegang tot het Inloophuis moeten rolstoelgebruikers en rollators gebruikmaken van de ingang via de Laan op Vurten (groene poort).
Meer info
De ErfgoedApp biedt extra info bij de activiteit.