Erfgoeddag 27 april 2025: Game on!

Erfgoeddag 27 april 2025: Game on!

Game On! Het nieuwe thema voor Erfgoeddag 2025 roept dynamiek op: het is een uitnodiging om deel te nemen, te verkennen en te ervaren, en vooral, om te spelen! In een wereld waarin erfgoed vaak wordt gezien als iets statisch, nodigt Game On! iedereen uit om dat idee uit te dagen en te omarmen wat erfgoed werkelijk is: levendig, veranderlijk en boeiend. Durf te spelen met het verleden, het heden en de toekomst.

Het is tijd voor actie! Sta niet aan de zijlijn, maar spring mee in het spel. Game On! moedigt iedereen aan om cultureel erfgoed op nieuwe manieren te verkennen, te experimenteren en te ontdekken. Blijf niet buitenspel staan, maar omarm de uitdagingen en mogelijkheden die erfgoed biedt.

Game On! focust op erfgoed in beweging: van sport tot spel, van tradities tot innovaties. Deze editie van Erfgoeddag belicht de vele manieren waarop erfgoed ons inspireert, vermaakt en verbindt, en een erkenning van de rol die het speelt in een mensenleven, zowel vroeger als nu.

Laat je innerlijke kind vrij en ontdek het erfgoed door middel van spel. Of het nu gaat om traditionele spellen of hedendaagse vormen van gamefication, Game On! nodigt je uit om te spelen, te genieten en te leren. Spelenderwijs verkent deze Erfgoeddag nieuwe en oude verhalen en verbindt iedereen met het verleden op een speelse manier. Speelplezier staat centraal.

240418_spellenlab_erfgoedweken2024-5.jpg